Bila dia dah kerja, semuanya berubah, semuanya jadi tak tentu hala. Kalau boleh hari hari la nak gaduh. ya Allah seksanyaaa aku rasa.. Aku rasa dah naik kering air mata ni :( Aku nak kehidupan aku dengan dia yang dulu ! kenapa boleh berubah ni.. Aku lemah la macam ni.. hmm Sebulan aku merana, hati aku tak terteram, sakit hati semua ada la sebab ? fikir bukab bukan pasal dia, lepastu tuduh menuduh pula.. kalau dulu gaduh mesti dia berusaha pujuk au, tapi sekarang aku tak nampak dia pujuk, dia lagi rela aku pergi tinggalkan dia. hmm *anggapan saja ini.

31.10 dia pergi sarawak, sebab ada kerja dekat sana. memang ignore aku langsung la cerita dia, mesej ? ehm sekejap gila, tak sampai 5 text dia dah tidur. hmm kenapa mesti jadi macam ni doh ! Aku rasa terseksa gila. aku dah terbiasa hari hari text dengan dia, tiba tiba macam ni pula..  ya Allah kenapa aku kau uji sebegini, aku lemah, aku tak kuat nak hadapi semua ni, banyak kali aku minta supaya engkau ringankan bebanan ini, tapi kenapa makin lama makin berat bebanan engkau bagi pada aku :(

3.1 hari anniversary aku dengan dia yang ke 7 month. Dia langsung tak wish.. ya Allah, aku sabar je la, aku tunggu dia wish baru aku wish, sampai la 4.1 dia tak wish langsung. hmm dia ni kenapa sebenarnyaaa. apa yang dia buat belakang aku, Aku takut dia main mainkan aku. aku taknak asyraf yang zaman dulu dulu tu muncul semula.. aku takut wey, aku dah banyak kali disakiti, dia dah janji dengan aku yang dia takkan sakiti aku, tapi mana ? sejak kerja semua jadi huru hara ! Aku cemburu kau dengan ex2 kau. kau sanggup ponteng sekolah bagai2 la semata mata nak jumpa dengan ex2 kau tu.. kenapa bila aku susah kau nak buat macam tu, aku cemburu dengan ex2 kau sebab kau sentiasa dekat dengan diorang. anytime call je pasti kau pergi jumpa diorang. tapi bila dengan aku kenapa tak wey.. kenapa tak... Aku cemburu gila wey :( hm hampir pukul 12, baru aku wish anniversary kita, itupun kau tak balas, sebab kau tidur. aku tunggu msj kau sampai pukul 3 lebih wey.. aku tunggu kau wish, makan pun terabai.. bodoh la !!!!

5.1 baru kau wish, kau minta maaf bagai. aku rasa macam takda apa apa je bila kau wish. aku rasa macam aku hidup sorang sorang selama ni. selama ni aku rasa aku bercinta cinto sorang sorang. hmm aku tak tahu nak taip apa dah, aku kecewa gila sejak kau kerja asyraf. hmm